Opening Expositie

De expositie ‘Tekeningen en Beelden’ van Gerry van der Velden is op zaterdag 2 juli geopend door Roos Fokkema. De expositie is te zien in Proeflokaal de Oude School en in de Dikke Toren van 3 juli tot en met 11 september op de zondagen van 1300u tot 1700u . Tegelijkertijd hebben de Dikke Toren en Stokerij Lubberhuizen open dagen. Onder de foto’s is meer informatie te vinden.

Stokerij Lubberhuizen en Stichting vrienden van de Dikke Toren organiseren samen de expositie van het werk van Gerry van der Velden – ‘Beelden en Tekeningen’ (iedere zondag van 3 juli t/m 11 september 2022).

Informatie

Gerry van der Velden (1947)

Volgde de academieklas aan de Katholieke Leergangen in Tilburg en studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Zij specialiseerde zich in beeldhouwen en tekenen. Van der Velden maakt beelden in in was of gips die in brons gegoten worden. Naast haar beeldhouwwerk tekent zij veel. Haar favoriete onderwerpen zijn dieren en mensen. Gerry van der Velden heeft onder andere De Koe, een kunstwerk dat in de bocht van de Waalbandijk bij de steenfabriek in Heesselt staat, gemaakt.

Locatie Expositie

Onder aan de dijk, bij het pontje van Varik staat de Dikke Toren, daarnaast bevindt zich Stokerij Lubberhuizen. De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik aan de Waal. De expositie is in het Proeflokaal naast de Stokerij en in de Dikke Toren.

Stokerij Lubberhuizen is de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie en de enige in haar soort. Er wordt Eaux de Vie van de allerpuurste kwaliteit gedestilleerd van vers geplukt fruit uit de Betuwe. Tegenwoordig worden er ook likeuren gemaakt van o.a. framboos, walnoot en braam.

De Dikke Toren is al eeuwenlang het gezicht van Varik. De toren kent een rijke geschiedenis die teruggaat terug tot ca. 1250. De toren biedt met een hoogte van ongeveer 35 meter, een weids uitzicht vanaf de omloop. De brug van Zaltbommel, De Sint Jan in Den Bosch, de Grebbeberg, sluis Sint Andries, het is allemaal te zien. Bij helder weer is zelfs de Utrechtse Domtoren te bewonderen.

De Dikke Toren en de Stokerij hebben besloten om alle zondagen van 3 juli t/m 11 september Open Dagen te houden.

De Toren kan beklommen worden en de Stokerij houdt rondleidingen, met proeverij en kunt u genieten van borrel of een kop koffie. Bezoek aan de Stokerij en het Proeflokaal is gratis, de toegang voor de Toren is € 2,50, de openingstijd is van 13.00-17.00 uur. Let op: Bij slecht weer blijft de toren gesloten.

www.dikketorenvarik.nl

www.stokerijlubberhuizen.nl

www.gerryvandervelden.com