lintje ida

Hoera, een lint voor ‘onze’ Ida!

In het Kontakt van vrijdag 15 maart was onderstaand bericht te lezen.

”VARIK • Mevrouw Ida Schinkelshoek-Dijkstra is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe kreeg de inwoner van Varik woensdagavond de Koninklijke onderscheiding uitgereikt. 

lintje ida opspelden
Foto: Frank Pietersen

Dorpsverbinder

De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie Vrouwen van Nu die na afloop van een speciaal jubileum toneelvoorstelling van de Gulle lach werd gehouden. Ook vertegenwoordigers van andere vrijwilligersorganisaties waren aanwezig. 

Ida Schinkelshoek heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de samenleving in Varik en daarbuiten. In haar vrijwilligerswerk toont zij zich een verbinder. Mede dankzij mevrouw Schinkelshoek is een brede verbinding met vele voormalige en huidige activiteiten onderling ontstaan.

lint ida 2
Foto: Frank Pietersen

Vrijwilligerswerk

Mevrouw Ida Schinkelshoek is mantelzorger voor haar vader, die op 165 km afstand woont. Ze zet zich in voor vernieuwing van de speeltuintjes bij Stichting Spelen Varik/Heesselt. Schinkelshoek is vrijwilliger bij het Repair Café Varik/Heesselt en secretaris-penningmeester van de Stichting Vrienden van de Oude Toren te Varik. ”

lint ida 3
Foto: Frank Pietersen